SEO Content

 CONTENT voor betere online  vindbaarheid

JOUW WEBSITE SEO-PROOF

Wil je graag dat jouw website continu up-to-date wordt gehouden en SEO-proof blijft? Met een SEO content onderhoudsabonnement weet je zeker dat je website relevante en actuele content bevat die goed gevonden wordt door Google.

Ik begin met een SEO zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse. We sparren samen over de contentstrategie en als je een specifieke focus hebt, neem ik die uiteraard mee. Vervolgens houd ik je maandelijks op de hoogte van de uitgevoerde en geplande contentwerkzaamheden. Hierbij sta ik voortdurend open voor jouw input en kunnen we de strategie bijwerken wanneer dat nodig is. Samen gaan we voor het beste resultaat!

€ 500

SEO CONTENT

8 uur per maand onderhoud

Sitewide SEO optimalisaties

SEO zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse

Tussentijdse updates incl. contentplanning

Bespaar € 60,- per maand

Teksten geschreven als SEO copywriter

Teksten geredigeerd als eindredacteur

Jaren ervaring als tekstschrijver

ALLE TARIEVEN

€ 70

UURTARIEF EX BTW

Maatwerk content of technisch beheer

Vast tarief zonder verrassingen

SEO content en/of techniek

Op basis van jouw wensen

Totaalprijs o.b.v. opdracht

€ 500

SEO CONTENT

8 uur per maand onderhoud

Sitewide SEO optimalisaties

SEO zoekwoordenonderzoek

Tussentijdse updates

Per maand € 60,- goedkoper

v.a. € 175

BLOG OF ARTIKEL

Blog o.b.v woordenaantal

Losse blog of terugkerende blogs

SEO zoekwoordenonderzoek

Inclusief 1 correctieronde

Prijs o.b.v. woordenaantal 

ZIJ GINGEN JE VOOR

Tekstschrijver nodig?

Let’s talk!

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op via het onderstaande formulier. Ik ga graag met je in gesprek over een succesvolle contentstrategie!

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

+ Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). Het bestaat uit strategieën en technieken die worden gebruikt om de zichtbaarheid en het verkeer van een website te vergroten door hogere posities in Google te behalen.

Zoekmachineoptimalisatie is belangrijk, omdat het helpt om organisch verkeer naar je website te genereren. Dit betekent dat mensen je beter vinden zonder dat je hoeft te betalen voor advertenties. Met SEO  kun je je website hoger laten ranken in zoekresultaten, wat resulteert in meer bezoekers, leads en potentiële klanten.

+ Wat is het verschil tussen content en copywriting?

Content en copywriting zijn twee verschillende benaderingen van schrijven. Contentwriting is gericht op het creëren van waardevolle en informatieve inhoud die mensen helpt en informeert. Dit kan blogposts, artikelen, handleidingen en whitepapers omvatten.

Copywriting daarentegen is meer gericht op het overtuigen en verkopen. Het richt zich op het schrijven van aantrekkelijke en wervende teksten voor marketingmateriaal, zoals advertenties, slogans, landingspagina’s en productbeschrijvingen.

Beide vormen van schrijven zijn belangrijk voor een succesvolle online aanwezigheid en kunnen elkaar goed aanvullen.

  + Welke rol speelt content bij SEO?

  Content speelt een cruciale rol bij SEO. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met hoogwaardige, relevante en unieke inhoud. Door waardevolle en informatieve content te creëren die aansluit bij de zoekintentie van gebruikers, vergroot je de kans om hoger te ranken in zoekmachines.

  Het optimaliseren van je content met relevante zoekwoorden, het gebruik van interne en externe links, en het zorgen voor een goede leesbaarheid zijn ook belangrijke aspecten van SEO. Kwalitatieve content kan niet alleen je positie in de zoekresultaten verbeteren, maar ook het vertrouwen en de betrokkenheid van je doelgroep vergroten.

   + Hoe belangrijk zijn zoekwoorden?

   Zoekwoorden spelen een belangrijke rol bij je vindbaarheid. Het zijn de termen (die ook kunnen bestaan uit meerdere woorden) die mensen in zoekmachines gebruiken om informatie te vinden.

   Door onderzoek te doen naar relevante zoekwoorden voor je doelgroep en deze op strategische plaatsen in je content te integreren, vergroot je de kans dat je website wordt weergegeven wanneer mensen zoeken naar die specifieke zoektermen.

   Het is essentieel om zoekwoorden op een natuurlijke en relevante manier te gebruiken, zonder te overdrijven. Zoekmachines hechten waarde aan inhoud die zinvol en nuttig is voor gebruikers, dus zorg ervoor dat je zoekwoorden op een organische en contextuele manier in je content verwerkt.

    + Hoe beïnvloedt de lengte van de content SEO?

    De lengte van de content kan invloed hebben op SEO. Over het algemeen geldt dat langere content beter presteert in zoekmachines. Dit komt doordat uitgebreidere content vaak meer diepgaande informatie biedt en beter in staat is om te voldoen aan de zoekintentie van gebruikers.

    Het is wel belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de content altijd prioriteit heeft boven de lengte. Zorg ervoor dat je waardevolle en relevante informatie biedt, ongeacht de lengte van je content.

    + Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk voor SEO?

    Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Ze spelen een belangrijke rol bij SEO, omdat zoekmachines backlinks zien als een teken van vertrouwen en autoriteit. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe groter de kans dat je website hoger rankt in zoekresultaten.

    Backlinks kun je verkrijgen door het creëren van hoogwaardige content die andere websites willen delen en door actief deel te nemen aan de online gemeenschap, bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven of te reageren op relevante forums. Het opbouwen van een gezond backlinkprofiel vereist echter geduld en consistentie.

     + Wat is het belang van een goede websitestructuur?

     Een goede websitestructuur is essentieel voor goede SEO. Het helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren, waardoor de zichtbaarheid en vindbaarheid worden verbeterd. Een duidelijke en logische structuur maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om te bepalen waar je pagina’s over gaan en hoe ze gerelateerd zijn aan elkaar.

     Dit kan worden bereikt door een logische hiërarchie van pagina’s te creëren, interne links te gebruiken om pagina’s met elkaar te verbinden, en een overzichtelijk navigatiemenu te hebben. Een goede websitestructuur verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar ook je SEO-prestaties.

      + Hoe snel moet mijn website laden?

      De laadsnelheid van je website is een belangrijke factor voor SEO. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die snel laden, omdat dit de gebruikerservaring verbetert. Als je website traag laadt, kunnen bezoekers gefrustreerd raken en vroegtijdig vertrekken, wat van invloed kan zijn op je bouncepercentage en rankings.

      Idealiter moet je website binnen 2-3 seconden volledig geladen zijn. Om de laadsnelheid te verbeteren, kun je afbeeldingen optimaliseren, onnodige plug-ins verwijderen, gebruikmaken van caching en je hostingprovider evalueren. Een snelle website is niet alleen goed voor SEO, maar ook voor de tevredenheid van je gebruikers.

       + Wat is het belang van metadata voor SEO?

       Onder metadata vallen de titels, beschrijvingen en tags die je aan je webpagina’s toevoegt. Het is belangrijk voor SEO, omdat zoekmachines deze gegevens gebruiken om je pagina’s te begrijpen en te rangschikken.

       Een relevante en goed geoptimaliseerde metatitel kan helpen om je website hoger te laten ranken in zoekresultaten, terwijl een pakkende en informatieve metabeschrijving mensen kan overhalen om door te klikken naar je website.

       Het is belangrijk om unieke metadata voor elke pagina te maken en relevante zoekwoorden op te nemen. Goed geoptimaliseerde metadata kan je CTR (Click-Through Rate) vergroten en je SEO-prestaties verbeteren.

       + Hoelang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar worden?

       Het duurt meestal enige tijd voordat je zichtbare resultaten ziet van je SEO-inspanningen. Dit komt omdat zoekmachines tijd nodig hebben om je wijzigingen te indexeren en te verwerken. SEO is een continu ontwikkelend vakgebied dat helaas niet altijd even voorspelbaar is.

       In het algemeen kan het enkele weken tot maanden duren voordat je verbeteringen in je rankings en organisch verkeer opmerkt. De snelheid waarmee je resultaten behaalt, hangt af van verschillende factoren, zoals de concurrentie in je branche, de kwaliteit van je content en de consistentie van je SEO-strategie. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je SEO-inspanningen op de lange termijn te bekijken, aangezien SEO een continu proces is dat voortdurende optimalisatie vereist.