OVER MIJ

Lucia Halberstadt

Ik ben Lucia Halberstadt, tekstschrijver en eindredacteur met ondertussen al heel wat jaren ervaring. Eind 2022 hakte ik de knoop door om als freelancer aan de slag te gaan binnen mijn vakgebied. Een superspannende stap, maar wel eentje die me elke dag opnieuw enorm veel voldoening geeft.

Tekstschrijver en eindredacteur

Mijn passie lag altijd al in het opdoen van kennis; ik kan in elk onderwerp wel helemaal tot in de details opgaan. Schrijven over uiteenlopende onderwerpen is dan ook wat ik het allerliefste doe. Om dit goed te doen, verdiep ik me niet alleen in het onderwerp, maar ook in het gezicht achter de tekst.

Of het nu gaat om doeltreffende productomschrijvingen, originele blogs, creatieve verhalen of zakelijke teksten, met een uitgebreide ervaring in het schrijven en redigeren doe ik er alles aan om de lezer te interesseren, inspireren en overtuigen.

Mijn werkwijze voor contentcreatie

Met veel aandacht voor SEO en CRO draag ik met mijn teksten effectief bij aan zowel de vindbaarheid als conversieratio van webpagina’s. Mijn werkwijze is vlot maar secuur, met veel aandacht voor detail. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben een goede luisteraar.

Waarom zou je tegenwoordig nog een tekstschrijver inschakelen?

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik in deze tijd nog een tekstschrijver inschakelen? Gezien de ontwikkelingen rond AI zullen veel ondernemers deze afweging maken. En dat is ook niet zo gek: laagdrempelige tools zoals ChatGPT en Gemini openen nieuwe deuren binnen contentcreatie en bieden onschatbare hulpmiddelen die het schrijfproces kunnen versnellen en verrijken.

Maar de kern van een overtuigende en authentieke tekst blijft het menselijke inzicht en de creativiteit die alleen een ervaren tekstschrijver kan bieden. In dit tijdperk waarin AI een steeds grotere rol speelt, onderscheidt een goede tekstschrijver zich door een unieke stem te geven aan content, inlevingsvermogen te tonen, te resoneren met de lezer en strategisch te denken over hoe een verhaal het beste gepresenteerd kan worden.

De toegevoegde waarde van een tekstschrijver

Mijn rol als tekstschrijver evolueert met deze technologieën mee. Het zou onnozel zijn om je in dit vakgebied af te zetten tegen deze ontwikkelingen. Ik zie AI dan ook als waardevol hulpmiddel om mijn creativiteit en effectiviteit juist te verhogen, terwijl ik de onvervangbare menselijke touch behoud die elke tekst nodig heeft om écht impact te maken.

Visuele representatie van AI met een lampje, hersenen en robothand

Teksten geschreven als SEO copywriter

Teksten geredigeerd als eindredacteur

Jaren ervaring als tekstschrijver

Voice-over en stemacteur

Naast het schrijven heb ik nog een andere passie van mij in de praktijk gebracht: mijn langgekoesterde droom om stemacteur te worden. Ik verzorg allerlei soorten gesproken teksten, met alle aandacht voor jouw boodschap en doelgroep.

Als voice-over en stemacteur breng ik je teksten met veel enthousiasme tot leven. Met precies de juiste energie en intentie. Of het nu gaat om commercials of bedrijfsvideo’s, mijn stem staat klaar om jouw projecten een extra dimensie te geven en je boodschap effectief over te brengen.

Microfoon op standaard met koptelefoon

ZIJ GINGEN JE VOOR

EN IN MIJN VRIJE TIJD?

Wanneer ik niet aan het schrijven ben, breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ook heb ik een uit de hand gelopen urban jungle aan kamerplanten in huis, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om mijn energie kwijt te kunnen en in vorm te blijven, doe ik aan crossfit. Verder heb ik al veel mooie reizen mogen maken, maar wil ik nog veel meer van de wereld zien. Mijn volgende droomvakantie? Een camperreis door Zweden!

Goede teksten nodig?

Let’s talk!

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op via het onderstaande formulier. Ik ga graag met je in gesprek over een succesvolle aanpak!

3 + 6 =